Artoos|Hayez promoot sinds 2010 klimaatneutraal drukwerk bij zijn klanten

logo artooslogo artoos Climate Partnerlogo artoos CO2 neutraal bedrijf

Artoos|Hayez besteedt veel aandacht aan het milieu. Sinds 2010 zijn we een klimaatneutraal bedrijf. We engageren ons opdat ook onze klanten actie ondernemen en bieden hen de mogelijkheid aan om voor klimaatneutraal drukwerk te kiezen. Klimaatneutraal drukwerk is drukwerk zonder ecologische voetafdruk. Toen we dit in februari 2010 lanceerden, was het nog onbekend op de Belgische markt. Als pionier trachten we sindsdien zoveel mogelijk organisaties te overtuigen om voor duurzaam drukwerk te kiezen. Hoe meer organisaties die stap zetten, hoe beter.

Hoe een klimaatneutraal drukwerk maken?
We adviseren onze klanten om een groen ontwerp te maken, met zo weinig mogelijk papierafval. Heel belangrijk is de papierkeuze voor het drukwerk.

FSC, PEFC en gerecycleerd papier zijn aangeraden, want hoe duurzamer het papier, hoe ecologischer. Vervolgens wordt de uitstoot van het drukwerk bepaald met een calculatieprogramma gebaseerd op het Greenhouse Gas Protocol.

Daarbij wordt rekening gehouden met de specifieke gegevens van het drukwerk (oplage, papiersoort, afmetingen, …). Ten slotte neutraliseert onze klant de uitstoot van het drukwerk door een bijdrage te leveren aan een duurzaam ontwikkelingsproject dat er op zijn beurt alles aan doet om CO2-emissies te vermijden, nl. www.climatepartner.com/portfolio/1004_en.pdf / www.wildlifeworks.com / www.un-redd.org

Indiener vertegenwoordigt Bedrijfsleven
Organisatie indiener   Artoos |Hayez
Over welke thema's gaat het engagement
  • Industrie
  • Andere
Verwacht resultaat

Klanten, organisaties motiveren om ook inspanningen te doen die het klimaat beschermen

Meer informatie www.artoos.be
Randvoorwaarden en/of knelpunten  

Voeg een nieuwe reactie toe