Klimaatkrant 6 - december 2016

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

De Klimaatkrant

Nieuws van de Vlaamse Klimaattop - nr. 6

 

In deze Klimaatkrant:

 


Vlaamse ministers aan het woord over klimaat en energie

Foto Vlaams Regering op de Vlaamse Klimaat- en Energietop van 1 december 2016Alle ministers van de Vlaamse Regering kwamen aan bod op de Vlaamse Klimaat- en Energietop van 1 december 2016.

Lees de boodschap van de ministers

Top


Keynote Hans Bruyninckx: “2050 is niet ver weg, het is vandaag”

Foto Hans Bruyninckx (directeur Europees Milieuagentschap) op de Vlaamse Klimaat- en Energietop van 1 december 2016De directeur van het Europees Milieuagentschap (EMA) Hans Bruyninckx gaf op 1 december de keynote vanuit het Europese perspectief op het klimaat- en energiebeleid, en wat er nodig is om de 2030- en 2050-doelstellingen te halen.

Lees meer over de kern van de keynote

Top


Kreten en gefluister: Hans Bonnarens en Georges Timmerman

Foto Hans Bonnaerens (MORA) op de Vlaamse Klimaat- en Energietop van 1 december 2016Foto Georges Timmermans (CIR-Isolatie Raad) op de Vlaamse Klimaat- en Energietop van 1 december 2016Hans Bonnarens spreekt over draagvlak vinden voor transportmaatregelen. Georges Timmerman heeft het over geïntegreerd beleid en de sense of urgency bij de Vlaming.

Lees de quotes

Top


Interview Hans Bruyninckx – in de diepte

Foto Hans Bruyninckx (directeur Europees Milieuagentschap) op de Vlaamse Klimaat- en Energietop van 1 december 2016Tijdens de Klimaat- en Energietop stelden we Hans Bruyninckx enkele aanvullende vragen naar aanleiding van zijn keynote speech.

Lees het interview

Top


Uitreiking eerste Vlaamse Klimaatprijzen

Klimaatprijs - groepsfoto winnaars van de Vlaamse Klimaatprijs voor lokale overheden in 2016 op de Vlaamse Klimaat- en Energietop van 1 december 2016Op de Vlaamse Klimaat- en Energietop reikte minister Joke Schauvliege voor de eerste keer de Vlaamse Klimaatprijs voor lokale overheden uit.

Lees meer over de winnende projecten

Top


Alpro verplicht zichzelf onder de 2°C-doelstelling te blijven

Foto Greet Vanderheyden (sustainability manager Alpro) op de Vlaamse Klimaat- en Energietop van 1 december 2016Op de Klimaat- en Energietop in Gent getuigde Greet Vanderheyden over de rol die voedingsbedrijven kunnen spelen in een globale klimaataanpak.

Lees meer over de getuigenis van Alpro

Top


Kreten en gefluister: Inge De Saedeleir en Linda Boudry

Foto Inge De Saedeleir (Syntra Vlaanderen) op de Vlaamse Klimaat- en Energietop van 1 december 2016Foto Linda Bourdry (Kenniscentrum Vlaamse Steden) op de Vlaamse Klimaat- en Energietop van 1 december 2016Inge De Saedeleir spreekt over opleidingen voor energiezuinige bouwen. Linda Boudry heeft het over slim financieren van individuele energie-ingrepen.

Lees de quotes

Top


Het middenveld denkt en doet mee

Tal van middenveldorganisaties waren aanwezig op de Klimaat- en Energietop.

Lees het gesprek van Klimaatkrant met WWF, KVLV en 11.11.11

Top


Hoe bedrijven energie-efficiënter kunnen werken

Foto van het experience-panelgesprek op de Vlaamse Klimaat- en Energietop van 1 december 2016Woordvoerders of bedrijfsleiders van drie bedrijven kwamen tijdens de Klimaat- en Energietop vertellen wat zij doen om energie-efficiënter te werken.

Lees meer over de getuigenis van Maatschappij Linkerscheldeoever, Lidl en bouwbedrijf Beneens

Top

Op donderdag 1 december 2016 kwamen de klimaat- en energietrajecten van de Vlaamse Regering samen op de Vlaamse Klimaat- en Energietop in Gent.